Nieuwe school in Hoenderloo gaat IKC Hei & Bos heten

videoDe nieuwe basisschool die komend schooljaar opent in Hoenderloo, gaat Integraal Kindcentrum Hei en Bos heten. Dat maakte het bestuur van de stichting zaterdagmiddag tijdens de open dag bekend. De nieuw op te richten basisschool werd eerder Streekschool Hoenderloo genoemd.

Ouders, kinderen en andere belangstellenden konden zaterdagmiddag een kijkje nemen in het schoolgebouw aan de Middenweg, waar tot 2015 basisschool De Kakelhof in zat. Voordat het IKC Hei en Bos les kan geven in het schoolgebouw, moet er eerst nog verbouwd worden. Meer dan honderd belangstellenden lieten zich informeren over de visie, het kinderdagverblijf en het verdere verloop van de oprichting van de school.

In november vorig jaar kreeg de stichting groen licht van het ministerie van Onderwijs voor de school, nadat vijf ouders twee jaar geleden het initiatief namen om weer een basisschool in Hoenderloo te krijgen. 

 De school krijgt een regiofunctie en wordt een zogeheten Integraal Kind Centrum voor kinderen van 0-13 jaar. Kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool, en opvang vinden plaats onder één dak. 

Volledig scherm
Open dag Hei en Bos school in Hoenderloo. © Kevin Hagens

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn