Een omgevallen boom hield de brandweer vannacht bezig.
Volledig scherm
Een omgevallen boom hield de brandweer vannacht bezig. © Luciano de Graaf

Omgevallen boom blokkeert weg tussen Beekbergen en Hoenderloo

De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een omgevallen boom tussen Beekbergen en Hoenderloo. De boom blokkeerde de Berg en Dalweg, die een uur lang was afgesloten. 

De brandweer was vannacht snel ter plaatse bij de boom die was omgevallen door de harde wind. Naast de omgevallen boom, was er ook een boomtop van een andere boom afgebroken. De hoogwerker werd ingeschakeld om de gevaarlijke loshangende takken af te zagen. De omgevallen boom werd in stukken gezaagd, zodat de Berg en Dalweg weer begaanbaar was. 

Volgens de brandweerlieden was dit de eerste melding van stormschade in de omgeving, ze verwachten er meer vanwege storm Dennis. 

  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn