Volledig scherm
De kersttruck van Coca-Cola. © Coca-Cola

Omstreden kersttruck van Coca-Cola komt naar Apeldoorn

De kersttruck van Coca-Cola, omstreden in Groot Brittannië vanwege de aantrekkingskracht op kinderen, komt naar Apeldoorn. De verlichte vrachtwagen komt op 14 december langs.

Vanaf vandaag rijdt de truck door het land, inclusief kerstman en zijn kerstelfjes. Op donderdag 14 december is de truck te vinden bij de Foodhallen in Apeldoorn. Mensen kunnen via een groot LED-scherm op de truck hun eigen 'kerstheld' bedanken. 

Vetzucht

Maar de bijzondere truck is niet onomstreden. Zo zijn gezondheidsorganisaties in Groot-Brittannië in opstand gekomen tegen de wagen. Overheidsorganisatie Public Health roept lokale overheden op om goed na te denken of de kerstkaravaan van de suikerdrank wel past bij de pogingen om vetzucht en tandbederf bij jongeren tegen te gaan.

Zero

In Groot Brittannië verdedigt de frisdrankgigant de toer. ,,We krijgen juist veel positieve opmerkingen vanuit de bevolking.'' Coca-Cola Nederland zegt de vrachtwagen niet te veranderen vanwege 'de rijke geschiedenis en herkenbaarheid'. ,,Maar we bewegen absoluut mee met de wensen van consumenten, door bijvoorbeeld te samplen (uitdelen van kleine blikjes, red.) met Coca-Cola zero sugar.'' Dit is de suiker- en calorievrije variant.

  1. Gemist? Eerbetoon aan brandweerman in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrijdingsmiddel in Harderwijk
    Jouw regionieuws gemist

    Gemist? Eerbetoon aan brandweer­man in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrij­dings­mid­del in Harderwijk

    Een stoet van tientallen brandweerwagens met blauwe zwaailichten en brandweermannen reed maandagavond door Apeldoorn. Het was een eerbetoon aan hun doodzieke collega Henk. Bij het huis van Henk werd een erehaag gevormd en werd er geapplaudisseerd. Een dag later overleed de Apeldoornse brandweerman. Dit verhaal was één van de meest bijzondere verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer bijzondere verhalen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn