Volledig scherm
De kofferbakverkoop heeft veel sympathisanten. © Archief, Gep Leeflang

Omwonenden pleiten bij Apeldoornse burgemeester voor behoud kofferbakverkoop

Buurtbewoners in De Maten bieden morgenavond voordat de gemeenteraad vergadert een petitie aan om de zomerse kofferbakverkoop langs het Apeldoorns Kanaal te behouden. 

Tanja Gort-Heere overhandigt burgemeester John Berends een van 1.178 handtekeningen voorzien pleidooi, om te voorkomen dat na vijftien succesvolle edities de kofferbakverkoop 'wegens een heel kleine groep van ontevreden buurtbewoners' wordt verplaatst. Op de laatste kofferbakzaterdag van afgelopen zomer verzamelde organisator WHOE ook al 1.497 handtekeningen van sympathisanten, die willen dat de verkoop op de huidige plek blijft. WHOE gebruikt de opbrengst om hulptransporten naar Oekraïne te bekostigen.

De steun was voor WHOE reden om nog eens goed na te denken over het besluit om te vertrekken van de vertrouwde locatie. De organisatie gaf eerder al aan niet nog meer maatregelen te kunnen nemen om overlast tegen te gaan. Na klachten uit de buurt werd bijvoorbeeld al geïnvesteerd in sanitaire voorzieningen voor de duizenden bezoekers. Mocht de gemeente uitspreken dat geen extra maatregelen zullen worden geëist, dan wil WHOE bij het kanaal blijven, zei organisator Ben van der Velden.

De moeite die WHOE al neemt om de buurt te ontlasten is in de woonwijk niet onopgemerkt gebleven. In de petitie spreken bewoners van de Heelmeestersdreef uit dat de vrijwilligers van het evenement 'uitstekend werk verrichten'. ,,De naaste buurtbewoners vinden het niet fair dat een zeer kleine groep buurtbewoners het verpest voor zoveel mensen die genieten van de Kofferbakverkoop'', stellen ze in de petitie. ,,De vrijwilligers voor het goede doel doen zo hun best om het netjes te laten verlopen! Met toiletten, opruimploegen en begeleiders voor de auto's is het de afgelopen vijftien jaar gegroeid tot een volwaardige organisatie.''

  1. Gemist? Eerbetoon aan brandweerman in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrijdingsmiddel in Harderwijk
    Jouw regionieuws gemist

    Gemist? Eerbetoon aan brandweer­man in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrij­dings­mid­del in Harderwijk

    Een stoet van tientallen brandweerwagens met blauwe zwaailichten en brandweermannen reed maandagavond door Apeldoorn. Het was een eerbetoon aan hun doodzieke collega Henk. Bij het huis van Henk werd een erehaag gevormd en werd er geapplaudisseerd. Een dag later overleed de Apeldoornse brandweerman. Dit verhaal was één van de meest bijzondere verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer bijzondere verhalen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn