Volledig scherm
© Gerard Vrakking

Onderzoek naar natuur-effecten kunstgras in Apeldoorn

Apeldoorn gaat bekijken of er iets moet worden aangepast aan negentien kunstgras-sportvelden in deze gemeente. 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde onlangs dat rubberkorrels (zogenoemd rubbergranulaat) die op die velden liggen, schadelijk kunnen zijn voor de natuur in de directe omgeving. Er kunnen stoffen uit lekken die in de grond en in naastgelegen sloten terechtkomen, en die slecht zijn voor het ecosysteem. Overigens lopen kinderen en huisdieren daarbij geen direct gevaar.

Najaar

De gemeente laat de komende tijd zelf nader onderzoeken of er wellicht maatregelen nodig zijn. Dat antwoordde wethouder Mark Sandmann donderdagavond op vragen van GroenLinks en 50Plus. Het onderzoek is naar verwachting in het najaar klaar.

  1. Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement
    PREMIUM
    Video

    Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement

    Politiek en jongeren. Ze lijken mijlenver uit elkaar te staan. Wat heeft een 14-jarige met het Europees parlement? Op de KSG schrijven deze week 75 leerlingen uit vijf verschillende landen aan resoluties voor het Europees Jeugdparlement. ,,Ik had er niet veel mee’’, erkent Marijke Hendriks. ,,Maar het is wel handig om er meer van te weten. En samen met leeftijdgenoten uit andere landen werken is leuk. Dit is absoluut niet stoffig.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn