Zeker tien gemeenten in deze regio, waaronder Apeldoorn, Deventer, Lochem en Zutphen, sponsoren de Russische schatkist doordat ze een contract hebben afgesloten met staatsbedrijf Gazprom. Dat geeft de Lochemse burgemeester Sebastiaan van 't Erve (inzetje) een ongemakkelijk gevoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeker tien gemeenten in deze regio, waaronder Apeldoorn, Deventer, Lochem en Zutphen, sponsoren de Russische schatkist doordat ze een contract hebben afgesloten met staatsbedrijf Gazprom. Dat geeft de Lochemse burgemeester Sebastiaan van 't Erve (inzetje) een ongemakkelijk gevoel. © ANP/AFP/Arjan Gotink

Ongemak over inkoop Russisch gas in deze regio: ‘Principes moeten zwaarder wegen dan gasprijs’

We spekken Poetins oorlogskas met ons belastinggeld. Dat gevoel leeft bij gemeenten, instellingen en waterschappen die een contract hebben met Gazprom. Zij willen de banden met het Russische staatsbedrijf graag doorsnijden. Daar hangt wel een prijskaartje aan.

1 reactie

  • Harm Platz

    1 jaar geleden
    De reden dat men een contract afsloot met Gazprom is dat ze erg goedkoop gas leveren als je een contract met ze afsluit. Dubben dan maar, het dubbele betalen of niet.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn