Volledig scherm
PREMIUM
Ontwerper Jan Albert van Buuren (links) van de gemeente Apeldoorn in gesprek met buurtbewoners over de opknapbeurt voor de Dreven - Noord. © Hanne Koops

Ontwerper kan aan de slag met ideeën van buurtbewoners over verbeteringen voor de Dreven

Na een ronde met de bakfiets konden buurtbewoners van de Dreven deze week met een ontwerper om tafel voor een tekensessie. De wijk maakt deel uit van een pilot van de gemeente waarin ze buurtbewoners betrekt bij een opknapbeurt voor de wijk. ,,Het is goed dat er door de gemeente naar de mensen geluisterd wordt’’, vindt een bewoonster van de Eekschillersdreef.

De tafels in een klaslokaal van basisschool De Korf liggen bezaaid met tekeningen van de wijk, schetsen en foto's van plekken in de wijk. De ontwerpsessie met buurtbewoners is een volgende stap in het project van de gemeente Apeldoorn waarin drie wijken worden opgeknapt. Elke wijk kent een andere aanpak, maar centraal staat het nadrukkelijk betrekken van bewoners bij de opknapplannen. 

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn