Jan Peters in de nieuwste Score-winkel in Apeldoorn, waar de kassa veel weg heeft van een bar. De klant wil gastvrij worden onthaald, weet Peters, met een kop koffie, glaasje water of een pilsje.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Peters in de nieuwste Score-winkel in Apeldoorn, waar de kassa veel weg heeft van een bar. De klant wil gastvrij worden onthaald, weet Peters, met een kop koffie, glaasje water of een pilsje. © Maarten Sprangh

Ooit één jeanswin­kel­tje in Apeldoorn, nu verovert dit bedrijf Europa

Toen hij zijn eerste kledingwinkeltje opende in Apeldoorn kreeg hij sceptische reacties: de markt zou verzadigd zijn. Veertig jaar later is Jan Peters eigenaar van een kledingimperium met een omzet van 70 miljoen euro en het einde is voor zijn Score/Chasin’ Group nog lang niet in zicht. Mede dankzij de snelle opmars in Duitsland, die nota bene in coronatijd werd ingezet.

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn