Volledig scherm
Voor het derde jaar op rij zijn er dit jaar kofferbakverkopen op het Marktplein. © Maarten Sprangh

Ook dit jaar weer kofferbakverkoop op het Marktplein

Het Marktplein biedt ook dit jaar weer plek aan mensen die hun huis of schuur een flinke opruimbeurt hebben gegeven en spullen willen verkopen. Voor het derde jaar op rij worden er op verschillende dagen kofferbakverkopen gehouden. 

Behalve de bekende kofferbakverkopen langs het Kanaal in Apeldoorn, kunnen mensen dit jaar ook weer een verkoopplekje huren op het Marktplein. De eerste kofferbakverkoop wordt op 21 april gehouden, de laatste op 8 december. Ook op Bevrijdingsdag en in het Pinksterweekeinde zijn er rommelmarkten.

Waren het vorig jaar nog negen verkoopdagen, dit jaar is dat aantal uitgebreid naar veertien. De rommelmarkten vinden van 10.00 uur tot 16.00 uur plaats, verkopers kunnen vanaf 06.00 uur opbouwen. De verkoop van nieuwe goederen is overigens niet toegestaan op deze verkoopdagen. Twee jaar geleden werden er voor het eerst kofferbakverkopen op het Marktplein georganiseerd, de opbrengst daarvan was bestemd voor het goede doel van Serious Request. 

De organisatie van de kofferbakverkopen dit jaar en vorig jaar is in handen van een andere organisatie dat die van 2017.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn