Volledig scherm
Er zijn al meer dan honderd klompenpaden in Nederland. © Landschapsbeheer

Oosterhuizen legt laatste hand aan Klompenpad

In en rond Oosterhuizen wordt zaterdag gewerkt aan het zevende Klompenpad van de gemeente Apeldoorn. De route doorkruist het dorp een paar keer en loopt ook aan de oostzijde van snelweg A50.

 Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. De naam ontstond vanuit de gedachte dat de klompen aangetrokken kunnen worden om de route op te lopen en omdat veel routes dwars door boerenland lopen. Verharde wegen worden zoveel mogelijk gemeden. Tijdens de tocht is er zo genoeg te ontdekken en beleven.

In Oosterhuizen was in mei 2016 de eerste bijeenkomst op de route vorm te geven. Het Prins Bernhard cultuurfonds stelde een jaar geleden 2.000,- euro beschikbaar. Naast de gemeente hebben ook de provincie en het waterschap een bijdrage geleverd. Een werkgroep heeft in de afgelopen periode afstemming bereikt met de verschillende eigenaren over wiens grond de route loopt. Daarnaast is er gewerkt aan een folder en een app.

Zaterdag 13 januari gaan vrijwilligers vanaf 10.00 uur de route in het terrein uitzetten. Ze verzamelen bij het Dorpshuis aan Het Oude Veen 19. Met de hulp en gereedschappen van Landschapsbeheer Gelderland worden paaltjes en bordjes in het veld geplaatst. In de loop van de middag wordt de route voor de eerste keer nagelopen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn