Doembeeld voor wijkbewoners van Berg en Bos: auto's in de berm en de J.C. Wilslaan dicht om te dienen als drukteparking voor Apenheul. De komende twee jaar wordt dat tot hun verbijstering opnieuw werkelijkheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Doembeeld voor wijkbewoners van Berg en Bos: auto's in de berm en de J.C. Wilslaan dicht om te dienen als drukteparking voor Apenheul. De komende twee jaar wordt dat tot hun verbijstering opnieuw werkelijkheid. © Archief, Peter Essink

Opnieuw jaren overlast door Apen­heul-parkeerders, Apeldoorn­se wijk verbijs­terd

Totale verbijstering in de omgeving van Apenheul: bij piekdrukte wordt de weg voor het Apeldoornse dierenpark opnieuw afgesloten en omgevormd tot parking. Dat is de enige manier om de overlast te beteugelen, zegt wethouder Wim Willems. Wijkvereniging Berg en Bos weigert zich erbij neer te leggen en kondigt juridische stappen aan.

2 reacties

 • R Treasoc

  1 jaar geleden
  AGOVV? Wat is dat dan. Kunnen zij niet gewoon ergens lekker gaan voetballen op een van de schoolpleinen of grasveldjes in de buurt. Kunnen ze het huidige terrein gebruiken als parking.
 • A. Volmer

  1 jaar geleden
  Dit is alweer de zoveelste uitglijder van deze wethouder; geen visie, geen uitgedacht plan en geen empathie naar de omwonenden toe. Dat deze wethouder er nog zit is mij volstrekt een raadsel. Of een verplichte reservering voor de parkeerplaatsen gekoppeld aan de ticketverkoop (vol = vol), of elders een transferium met pendeldienst, of de apenheul moet maar lekker gaan verhuizen naar een locatie waar meer parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden, zo simpel is het.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn