Volledig scherm
© Google Street View

Opnieuw woningen in kantoorpand Apeldoorn

Aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn is de volgende stap gezet in de omvorming van kantoorruimte naar woningen. In een deel van het voormalig pand van Medisch Centrum de Veluwe - de 'taartpunt' op de hoek van de Arnhemseweg - zijn appartementen en studio's gemaakt.

Edelwonen is de opdrachtgever, Domica de verhuurder van de 36 woningen. De oplevering is naar verwachting in de loop van januari. Het complex krijgt de naam Saffier.
Studio's in het gebouw zijn 19 tot 26 vierkante meter groot, de huurprijzen daarvoor beginnen bij 495 euro. Bij de kleinere appartementen varieert het woonoppervlak van 34 tot 39 vierkante meter. De laagste huur in die categorie is 615 euro. Grotere appartementen beslaan 42 tot 51 vierkante meter en beginnen bij 660 euro huur. Bij die huur komt respectievelijk 135, 155 of 175 euro aan servicekosten.
De woningen worden voor periodes van tenminste een jaar verhuurd. 

Omkatten

Edelwonen heeft in Apeldoorn al twee andere appartementencomplexen gerealiseerd. Die zijn inmiddels beide verkocht aan een beleggingsfonds.
In Apeldoorn is de laatste jaren veel ongebruikte kantoorruimte 'omgekat' naar woningen. Het bleek een gat in de markt omdat er grote vraag is naar appartementen, met name in het centrum.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn