Een goed gevulde kade en muziek vanaf een podium in het Apeldoorns Kanaal. Jarenlang was dat het herkenbare beeld van de Kanaalconcerten. Nu de stekker eruit is, is initiatiefnemer Bert Huiskamp teleurgesteld in de gemeente Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een goed gevulde kade en muziek vanaf een podium in het Apeldoorns Kanaal. Jarenlang was dat het herkenbare beeld van de Kanaalconcerten. Nu de stekker eruit is, is initiatiefnemer Bert Huiskamp teleurgesteld in de gemeente Apeldoorn. © Archief, Bert Huiskamp

Oprichter Kanaalconcerten: evenementenbeleid gemeente Apeldoorn deugt niet

Het evenementenbeleid van de gemeente Apeldoorn deugt niet. Dat stelt Bert Huiskamp in reactie op het einde van de Kanaalconcerten. Huiskamp, die als oprichter van dat evenement de gemeentelijke erepenning kreeg, verwijt de gemeente een gebrek aan visie.

Huiskamp nam vorig jaar afscheid als voorzitter van de Kanaalconcerten,  na dertien jaar met de voorzittershamer te hebben gezwaaid. Eén editie na zijn vertrek is het evenement ter ziele; de organisatie meldde deze week dat het financieel niet meer verantwoord is om het nogmaals te houden. De nekslag was de halvering van de gemeentelijke subsidie.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn