Volledig scherm
© Johannes Rutgers

Osseveld zal De Maten niet aftroeven bij aanpak hoogspanning

Als Apeldoorn de kans krijgt om hoogspanningslijnen ondergronds te brengen, dan is De Maten het eerst aan de beurt. Osseveld-Woudhuis volgt - eventueel - later.

De rijksoverheid betaalt vanaf 1 januari het grootste deel van de kosten van dit soort projecten. Niet elk traject komt daarvoor in aanmerking. De hoogspanningslijnen die over De Maten lopen, zijn al wel door het rijk genomineerd als kansrijk om te laten ‘verdwijnen’. De gemeente Apeldoorn gaat nu ook het tracé dat aan de rand van Osseveld/Woudhuis loopt, naar voren schuiven.

Geld

De Maten hoeft echter niet te vrezen opeens ingehaald te worden door dat andere deel van Apeldoorn. Het stuk in De Maten is al verder in de procedure, benadrukt gemeentelijk woordvoerder Marcel Pater. Zodra het mogelijk is daar aan de slag te gaan, gebeurt dat. Voor dat project is de financiering al een eind op streek. Apeldoorn heeft daar geld voor opzij gezet. Binnenkort begint een haalbaarheidsonderzoek.

Verrast

Het is nog onduidelijk of Osseveld/Woudhuis ook zover kan komen. Pater kan nog niet zeggen of de gemeente het geld beschikbaar stelt om eventueel beide wijken onderhanden te nemen. De totale kosten komen pas later in beeld en de gemeenteraad heeft het laatste woord. Het is evenwel duidelijk dat de gemeente niet zomaar beide stadsdelen voordraagt. ,,We zijn ons er bewust van dat beide projecten geld kosten.’’
De wijkraad Osseveld-Woudhuis is verrast dat de gemeente nu ook dit gebied op het oog heeft. Bestuurslid Marcel Jongman houdt nog wat slagen om de arm. ,,Maar het is duidelijk dat, mochten we in aanmerking komen, wij de laatste zullen zijn die zeggen: doe maar niet.’’

  1. Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisiewereld
    PREMIUM

    Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisie­we­reld

    Vanaf oktober is op RTL 4 haar personalityshow Sweet Caroline te zien. De in Apeldoorn geboren en getogen Carolien ter Linden maakt naam als televisie-presentatrice. Het is een volgende stap in haar carrière, nadat de 44-jarige haar naam in de internationale modewereld vestigde. Zo ontving Ter Linden in 2011 de Amsterdam Fashion Award en is ze eigenaresse van haar bedrijf Passarella Moda, een bureau dat modellen scout en begeleidt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn