Volledig scherm
De politie heeft woensdagmorgen 400 hennepplanten, verdeeld over vier woningen, opgerold in het centrum van Apeldoorn na diverse stankmeldingen. © Pim Velthuizen

Over vier ruimtes verdeelde hennepplantage opgerold na stankmeldingen in centrum Apeldoorn

De politie heeft woensdagmorgen aan de Rustenburgstraat in het centrum van Apeldoorn na diverse stankmeldingen een  hennepkwekerij opgerold. Deze was verdeeld over vier ruimtes in een woning en behelsde liefst 400 planten.

Na diverse meldingen van stankoverlast ging de politie woensdag op onderzoek uit in Rustenburgstraat. Daarbij ontdekte het een enorme hennepplantage die over vier ruimtes binnen een woning was verspreid. In totaal werden 400 planten aangetroffen, opgerold en vernietigd. 

,,Het gaat hier wel om een behoorlijke hoeveelheid", stelt een woordvoerder van de politie, die tevens laat weten dat het onderzoek loopt en er (nog) geen aanhoudingen zijn verricht. 

  1. Jeukrupsenplaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolpleinen nog aan’
    PREMIUM

    Jeukrupsen­plaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolplei­nen nog aan’

    De overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn loopt op dit moment de spuigaten uit. Het aantal meldingen ging gisterochtend over de zevenhonderd heen, waar dat er vorig jaar maximaal driehonderdvijftig waren. ,,We pakken op dit moment alleen de meldingen over schoolpleinen nog aan, de rest moet wachten’’, vertelt Bert-Jan van Zetten, die de aanpak van ziekten en plagen in de gemeente coördineert.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn