Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Coop in de Apeldoornse nieuwbouwwijk Zuidbroek beletten beweegbare paaltjes automobilisten voortaan de doorgang. © Arnoud Heins

Paal en perk aan door veel ouders gevreesde verkeerssituatie in Apeldoorn-Noord

Apeldoorners die hun kinderen naar één van de scholen in het Kristal brengen, hoeven niet langer te vrezen dat hun kroost op het fiets-voetpad aan de Laan van Charleston onder een auto komt. 

De verkeerssituatie bij de Coop boezemde menig ouder angst in. Doordat automobilisten het in- en uitrijverbod massaal aan hun laars lapten, ontstonden er geregeld gevaarlijke situaties. Voortaan is er voor de verkeersovertreders echter geen doorkomen meer aan. Er zijn beweegbare paaltjes geplaatst tussen de parkeerplaats en het pad dat zowel fietsers als wandelaars mogen gebruiken. 

  1. OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis
    PREMIUM

    OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis

    Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden. De verdachte reed rond 01.00 uur op 25 februari 2018 op de Oost Veluweweg. Met een veel te hoge snelheid haalde hij twee auto’s in. Het 38-jarige slachtoffer stak met zijn fiets ter hoogte van de Laan van de Dierenriem over en kwam daar in botsing met de VW Golf van de verdachte.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn