Volledig scherm
Museumstukken van Paleis Het Loo in Apeldoorn worden tijdens de verbouwing op verschillende plekken tentoongesteld. Museum Bronbeek in Arnhem toont vanaf 23 mei de kanselarijcollectie. Ook in Vaassen is een deel van de collectie van Het Loo al te zien. Ook kasteel Cannenburch in Vaassen biedt onderdak aan verschillende Oranje-souvenirs uit de collectie van het museum. De Oranje-souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau en veelal nooit eerder getoond. © Rob Voss

Paleis Het Loo stuurt weer stukken op tournee

Museumstukken van Paleis Het Loo in Apeldoorn zijn tot halverwege 2021 te zien in Museum Bronbeek in Arnhem. Het paleis stuurt de komende tijd meer stukken op 'tournee', nu het de komende jaren gesloten is vanwege de verbouwing. 

Museum Bronbeek stelt stukken tentoon van de kanselarijcollectie van Het Loo. Zo is er een set van 26 miniatuur-onderscheidingen van de laatste groothertog van Toscane te zien, onderscheidingen van de conciërge van Huis ten Bosch en een gouden penning met het Ontzet van Leiden. Daarnaast worden ook geestelijke en adellijke ridderorden, orden van militaire verdienste en buitenlandse en Nederlandse onderscheidingen geëxposeerd. 

Paleis Het Loo heeft de verzameling van de Stichting tot Instandhouding van het Museum en de Kanselarij der Nederlandse Orden in bruikleen. Naast de kanselarijexpositie richt Museum Bronbeek ook een vitrine in over Koning Willem III, de stichter van het 'Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek'. 

De ruim honderd objecten zijn vanaf 23 mei tot halverwege 2021 te zien in het Arnhemse museum. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn