Medewerkers van het Hoenderloo College op het terrein van De Hoenderloo Groep vinden dat Pluryn hen heeft bedonderd. Het personeel legt daarom komende maandag en dinsdag het werk neer.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van het Hoenderloo College op het terrein van De Hoenderloo Groep vinden dat Pluryn hen heeft bedonderd. Het personeel legt daarom komende maandag en dinsdag het werk neer. © Gerard Verschooten

Personeel Hoenderloo College woest op Pluryn: ‘ze laten ons als een baksteen vallen’

Medewerkers van het Hoenderloo College - de school op het terrein van de met sluiting bedreigde Hoenderloo Groep - vrezen voor hun toekomst. Ze vinden dat Pluryn hen ‘als een baksteen laat vallen’. 

Het personeel legt daarom komende maandag en dinsdag het werk neer. De onderwijsmedewerkers eisen een ‘fatsoenlijk’ sociaal plan. Ze zijn bang dat ze na de voorgenomen sluiting van het Hoenderloo College per 1 augustus worden ‘afgescheept’ met hooguit drie maanden salaris. Pluryn heeft hen bedonderd, vinden ze, omdat topbestuurder Karel Verweij namens zorggroep Pluryn in december zou hebben toegezegd dat er een ‘eerlijk sociaal plan’ zou komen. 

  1. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

    Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

    Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn