Volledig scherm
Lars van Dijk overhandigt de cheque aan KiKa © VD Influencers

Piepjonge festivaldirecteur uit Apeldoorn haalt bijna vijf mille op voor KiKa

Lars van Dijk, met zijn zeventien lentes vermoedelijk de jongste festivaldirecteur van ons land, heeft bijna vijfduizend euro opgehaald voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). 

De Apeldoorner tekende zondag voor de organisatie van Creators for KiKa, een evenement waarbij tieners op grote schermen konden zien hoe bekende influencers het populaire computerspel Fortnite speelden. Dat gebeurde niet op zomaar een locatie. Van Dijk wist Orpheus-directrice Mirjam Barendregt zover te krijgen om de Hanoszaal, met 1300 stoelen de grootste zaal van het Apeldoornse theater, beschikbaar te stellen. 

Balans

Hoewel het de ambitieuze Van Dijk uiteindelijk niet lukte om uitverkocht te raken (,,Ik heb een iets te grote mond gehad.”), stemde het hem dik tevreden dat er circa 600 jongeren zaten. ,,Een zeer groot succes”, concludeerde de festivaldirecteur nadat hij de balans had opgemaakt. Daarmee zei hij niets teveel.  Want hij kan kan 4.766 euro overmaken op de rekening van KiKa. En daar was het tenslotte allemaal om te doen. 

Zijn eerste stappen als festivaldirecteur smaken hem ook naar meer. ,,Ik ben zeker van plan om er een vervolg aan te geven. De vraag is alleen in welke vorm dat precies zal zijn.” 

  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn