Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig ProRail-topman Pier Eringa neemt de Apeldoornse taxi-chauffeur Roel Bleumink gewoon mee als alternatief dienstchauffeur naar zijn nieuwe baan. Bleumink kan zich geen prettiger opdrachtgever wensen. ,,Je ziet hem op de tv met ministers en met de koning, maar hij is zelf heel gewoon.’’ © Kevin Hagens

Pier Eringa is vertrokken bij ProRail, maar blijft zijn chauffeur uit Apeldoorn trouw

Bij toeval stapte ProRail-topman Pier Eringa in bij de Apeldoornse taxichauffeur Roel Bleumink. Die smeedde het ijzer toen het heet was; het leverde Bleumink uiteindelijk tientallen ritten op als alternatief dienstchauffeur. Einde verhaal nu Eringa een nieuwe functie heeft? Nee hoor: tweemanszaak TaxiRoel verschuift gewoon mee.

Als ‘baas’ van het grote spoorbedrijf ProRail pakte Eringa de trein wanneer het kon. ,,Drie, vier dagen per week.’’ Maar ja, er zijn nou eenmaal locaties en tijdstippen waarop de trein geen (werkbaar) antwoord biedt. ,,Of ik werd ‘s ochtends door mijn vrouw bij het station afgezet, en dan moest ik aan het eind van de dag naar huis in Hoog Soeren zien te komen.’’ Precies op zo'n avond stapte Eringa in de taxi van Bleumink. ,,Het zal een dag zijn geweest dat het thuis mijn kookbeurt was.’’ Er was namelijk een tussenstop nodig bij de supermarkt, weet zowel Eringa als Bleumink nog. In elk geval beviel het beiden prima.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn