Volledig scherm
PREMIUM
Dit is het eerste ontwerp van een nieuwe entree van het stadhuis. Dit ontwerp maakte veel los. Daarna maakte architect Hans Ruijssenaars nog versies met ander materiaal en een minder ver doorlopende luifel. Ook die voldoen wat betreft de gemeente niet.

Pijnlijke streep door luifel stadhuis Apeldoorn

Het stadhuis van Apeldoorn krijgt geen luifel als nieuwe entree. Burgemeester en wethouders kunnen het, pijnlijk genoeg, niet eens worden met Hans Ruijssenaars. De architect van het stadhuis maakte vergeefs drie ontwerpen voor een nieuwe, uitnodigender toegang.

Over dat idee is sinds 2012 gesproken. In 2017 kwam Ruijssenaars met zijn eerste opzet: een luifel om stadhuis en Marktplein duidelijker met elkaar te verbinden. Die vond geen genade bij de commissie ruimtelijke kwaliteit (crk), die de gemeente adviseert op het gebied van welstand. 

  1. Veluwse wisentstier mag zich in Brabant voortplanten

    Veluwse wisent­stier mag zich in Brabant voortplan­ten

    Een wisentstier die op de Veluwe is geboren is gisteren naar de Maashorst in Brabant gebracht. Hij mag zich bij de kudde daar gaan voortplanten. Ook een jonge wisent uit Natuurpark Lelystad is naar de Maashorst verhuisd. De stieren zijn genetisch niet verwant aan elkaar en aan de kudde. Daardoor kan de kudde zich verder uitbreiden zonder kans op inteelt. Er zijn nu nog vier wisenten die in een afgesloten gebied bij Radio Kootwijk rondlopen. Het is de bedoeling dat er een stier van buiten bij komt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn