Volledig scherm
PREMIUM
Lasergamen © Archief

Pitch & Putt Bussloo woest over ‘broodroof’ door Zero55 Apeldoorn

Het Apeldoornse gemeentebedrijf Accres doet met amusementscentrum Zero55 aan broodroof. Dat stelt Bas van Roosmalen, eigenaar van Pitch & Putt Bussloo. Volgens hem stopt het overheidsbedrijf geld in internetreclame die specifiek is bedoeld om klanten van zijn centrum in Bussloo weg te lokken. Ron Mulders, interim-directeur van Accres, noemt de aantijging ‘een beetje sneu’. 

Van Roosmalen is een van de ondernemers die zich bij de Europese Commissie beklaagden over ongeoorloofde staatssteun aan Zero55. De Europese mededingingsautoriteit buigt zich over die klachten. Als ‘Brussel’ concludeert dat de kritiek over ongeoorloofde staatssteun terecht is, dan moet Accres volgens wethouder Detlev Cziesso stoppen met Zero55. Zo niet, dan moet de gemeenteraad bepalen hoe het verder moet met Accres.

  1. OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis
    PREMIUM

    OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis

    Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden. De verdachte reed rond 01.00 uur op 25 februari 2018 op de Oost Veluweweg. Met een veel te hoge snelheid haalde hij twee auto’s in. Het 38-jarige slachtoffer stak met zijn fiets ter hoogte van de Laan van de Dierenriem over en kwam daar in botsing met de VW Golf van de verdachte.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn