Een deel van de zonneparken die Cleantech Regio wil realiseren is er al. Zoals deze bij Lochem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de zonneparken die Cleantech Regio wil realiseren is er al. Zoals deze bij Lochem. © Arjan Gotink

Plannen voor enorme zonnevelden en windparken in Cleantech Regio

De Cleantech Regio wil tot 2030 enorme zonnevelden bouwen en windparken aanleggen. De plannen omvatten 953 hectare (zo'n 2.000 voetbalvelden) zonneenergie en 62 windmolens. Op speciale kaarten staat al waar die moeten komen. 

Helemaal definitief zijn die kaarten en aantallen nog niet. In de plannen gaat het om ‘een eerste bod’. Er komt nog volop ruimte voor inspraak.  De bouw van ‘wind en zon’ is nodig om de C02-uitstoot te halveren. In sommige gevallen komen zon- en windparken bij elkaar.

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net begonnen. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn