Volledig scherm
Zaterdag morgen vroeg rond 4.29u stond aan de Vlijtseweg een container op het terrein van de Aldi en de Dekamarkt in de brand. Deze brand werd door de beveiliging ontdekt. Deze brand heeft de brandweer geblust. Politie was ook aanwezig. © Pim Velthuizen

Politie heeft dader op het oog voor brandjes in containers aan de Vlijtseweg in Apeldoorn

De politie in Apeldoorn heeft iemand op het oog die mogelijk meerdere brandjes stichtte in containers op het parkeerterrein van de Aldi en Dekamarkt aan de Vlijtseweg. Dat laat politiewoordvoerder Anne Coenen weten. 

De afgelopen weken rukte de brandweer meerdere keren uit voor branden in de verschillende containers op het parkeerterrein van beide supermarkten. Afgelopen zaterdag op zondagnacht moesten de brandweermensen zelfs twee keer hun bed uit om de containers te blussen. De politie is ter plaatse geweest voor onderzoek, en concludeerde dat het waarschijnlijk om brandstichting gaat. 

Een paar dagen later was het weer raak, in de nacht van dinsdag op woensdag werd de brandweer weer opgeroepen. ,,Hoewel er geen noemenswaardige schade is, nemen we dit wel serieus op. Het onderzoek naar de mogelijke dader loopt nog, maar we hebben inmiddels wel iemand op het oog’’, zegt Coenen. 

Bij de gemeente Apeldoorn zijn de branden bekend, en post ook het team Handhaving van de gemeente meerdere keren. ,,Afvalverwerker Circulus- Berkel is eigenaar van de containers. De plek is aangemerkt als hotspot voor extra maatregelen’’, laat gemeentewoordvoerder Kirsten Harleman weten. ,,In februari komen er nieuw containers, dat worden ondergrondse. Ze zijn beter bestand tegen brand. Ook onderzoeken we andere mogelijke oplossingen.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn