Volledig scherm
In het Matenpark vonden twee berovingen plaats. De politie heeft twee verdachten opgepakt. Foto ter illustratie. © Archief

Politie pakt tweede verdachte van gewelddadige straatroven in Matenpark

De politie heeft vandaag een 17-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij twee gewelddadige straatroven in het Matenpark op 30 maart en 15 juli. Vorige week werd voor beide zaken al een 17-jarige Apeldoorner opgepakt. 

Op 30 maart werd een 16-jarige jongen uit Apeldoorn rond 22.45 uur in het Matenpark door drie jongens bedreigd met een mes. Zij gingen er met zijn spullen vandoor. De politie vroeg het publiek via Burgernet uit te kijken naar de daders. Daarop zijn meerdere tips binnengekomen. 

Op 15 juli werden rond 22.00 uur vijf minderjarige jongens in het Matenpark uit het niets aangevallen door drie passerende jongens. Twee jongens werden mishandeld, de daders gingen er met hoofdtelefoons vandoor. Volgens getuigen waren de daders van deze overval allemaal rond de 16 of 17 jaar oud.

De politie sluit in deze zaak meer aanhoudingen niet uit. Mensen die tips hebben kunnen bellen met 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn