Politie treft drugslab aan in Apeldoorn: man uit Amsterdam (48) aangehouden

VIDEODe politie heeft vanmorgen rond 8.00 uur een drugslab aangetroffen in een loods aan de Floralaan in Apeldoorn. Bij de inval werd een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden.  

,,We hadden het vermoeden dat in het pand een synthetisch drugslab zou zitten. En dat hebben we ook daadwerkelijk aangetroffen", meldt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. Het lab in de wijk Welgelegen is dinsdagochtend door leden van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie ontmanteld. Ook de brandweer was ter plaatse. 

Eco Systemz

Op het adres aan de Floralaan staat volgens de Kamer van Koophandel het bedrijf Eco Systemz ingeschreven sinds februari vorig jaar. Dat bedrijf staat op naam van de 48-jarige Harm Pot. Of hij de aangehouden verdachte is kan de politie niet zeggen. Pot zelf was dinsdag telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Ook de eigenaren van de loods, een man en vrouw uit Apeldoorn, waren onbereikbaar voor commentaar. 

Politie onderzoekt nog

De politie wil in dit stadium van het onderzoek nog niet kwijt wat er exact gevonden is, of het een professioneel opgezet drugslab is en wat de relatie is tussen de opgepakte Amsterdammer en het bedrijf aan de Floralaan. 

Steeds vaker tegen de lamp

De politie in Oost-Nederland slaagt er steeds beter in om drugslabs op te sporen en te ontmantelen. Werden er in 2015 nog slechts 7 drugslabs ontmanteld, in 2017 waren het er 9 en een jaar later 19.  Behalve productieplekken worden er in Oost-Nederland ook steeds meer opslaglocaties van synthetische drugs gevonden: 6 in 2015, 12 in 2017 en 16 in 2018.

De politie doet onderzoek in de loods aan de Floralaan in Apeldoorn.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de loods aan de Floralaan in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
Rechercheurs onderzoeken de loods aan de Floralaan.
Volledig scherm
Rechercheurs onderzoeken de loods aan de Floralaan. © Alice van Eijk
Rechercheurs onderzoeken de loods aan de Floralaan.
Volledig scherm
Rechercheurs onderzoeken de loods aan de Floralaan. © Alice van Eijk
Ook de brandweer is ter plaatse.
Volledig scherm
Ook de brandweer is ter plaatse. © Alice van Eijk

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn