Volledig scherm
Politie doet onderzoek op de kruising Kayersdijk/Haringvliet, enkele uren na de aanrijding. © Pim Velthuizen

Politie verdenkt Apeldoorner (18) van ‘poging tot doodslag’: aanrijding Kayersdijk was mogelijk opzet

videoDe 18-jarige Apeldoorner die zaterdagochtend is opgepakt na een aanrijding op de Apeldoornse Kayersdijk wordt verdacht van poging tot doodslag. De man blijft nog zeker 14 dagen vastzitten, zo heeft de rechter-commissaris vandaag bij zijn voorgeleiding bepaald. 

De verdachte heeft zaterdagochtend even na drie uur mogelijk een 26-jarige voetganger opzettelijk aangereden met zijn auto, op de kruising Kayersdijk/Haringvliet. Die man raakte daarbij zwaargewond en is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. 

Conflict

De 18-jarige man werd kort na het incident aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. Zondag meldde de politie te vermoeden dat er een conflict tussen de verdachte en andere betrokkenen aan die aanrijding vooraf was gegaan. De verdachte zou kort voor de aanrijding al gevochten hebben met andere betrokkenen bij een tankstation even verderop. 

Verdachte

Nu blijkt dat de verdachte volgens de Officier van Justitie mogelijk heeft geprobeerd de 26-jarige dood te rijden. De advocaat van de man, Viviënne van der Port, wil geen commentaar geven op de zaak. 

Deze video werd gemaakt vlak na het ongeval:

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn