Volledig scherm
Pauze bij de rustpost in Loenen. Met poncho en paraplu, maar ook in korte broek. © Maarten Sprangh

Poncho-verkoper heeft mazzel bij start Vierdaagse Apeldoorn

De Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn is gisteren met 2326 ingeschreven wandelaars gestart. Daar kwamen een paar honderd deelnemers bij die niet alle dagen in actie komen. ,,In totaal hebben we iets betere cijfers dan vorig jaar'', zegt Joop Achterkamp, voorzitter van de organiserende stichting.

Wethouder Nathan Stukker knipte gisterochtend bij Victoria Boys om 06.30 uur de eerste de kaartjes door voor vertrek. Het was toen nog droog, maar het was al wel duidelijk dat er toch nog regen zou gaan vallen. ,,Een geluk voor de verkopers van paraplu's en poncho's, die met een standje bij de start stonden'', benoemt Achterkamp het voordeel van de situatie. ,,We hebben bij de finish niemand over de regen of relatieve kou horen klagen.''  

Waterval

Lof was er voor de aanpassingen in de route. Zo zag hoofd-parkoersen Jan Vukkink kans om het weinige aantal kilometers op asfalt verder naar beneden te brengen. De Loenenseweg werd niet meer overgestoken ter hoogte van de Loenense Waterval, waarmee de veiligheid toenam. De tweede rustpost, na 15,9 kilometer, kreeg daardoor en andere plek dan in voorgaande edities gebruikelijk was.

Vandaag gaat veruit het grootste gedeelte van de route door het Kroondomein.  Bij de start wordt dan ook duidelijk of en hoeveel uitvallers er na de eerste dag te noteren zijn.  Een deel van de deelnemers gebruikt de vierdaagse van Apeldoorn als voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse, die volgende week wordt gehouden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn