Volledig scherm
Eén van de artiesten die in Apeldoorn optreedt tijdens de Popronde is SNARESKIN. © Popronde Apeldoorn

Popronde kiest nieuwe podiumlocaties in Apeldoorn als Statie, Raadhuis en Humphreys

De muzikanten die dit jaar optreden tijdens de Popronde Apeldoorn, zijn op een aantal nieuwe locaties te beluisteren. Naast de bekende plekken als Gigant, Mansion24 en het Stadscafe, zijn er dit jaar ook optreden in David's Unieke Concepten, Café Dimi's, Hifi Versnel, Statie, het Raadhuis en Humphreys.

Het programma van het muziekfestival op 14 september is rond. Op zestien verschillende plekken in de stad zijn er optredens, van onder andere Tape Toy, SNARESKIN en Mr. Weazley.  

Nieuw dit jaar is ook het tijdstip waarop begonnen wordt. Om 16.00 uur start het eerste optreden bij Statie, met daarop volgend een optreden bij David's Unieke Concepten in de Oranjerie. Het avondprogramma start om 20.00 uur. Bezoekers die met de trein na afloop teruggaan, worden op het station bij Station uitgezwaaid door Mr. Weazley. 

De Popronde is een reizende muziekfestival dat door heel Nederland komt. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de ruim 130 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. 

Alle artiesten en locaties zijn hier te vinden. 

  1. Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement
    PREMIUM
    Video

    Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement

    Politiek en jongeren. Ze lijken mijlenver uit elkaar te staan. Wat heeft een 14-jarige met het Europees parlement? Op de KSG schrijven deze week 75 leerlingen uit vijf verschillende landen aan resoluties voor het Europees Jeugdparlement. ,,Ik had er niet veel mee’’, erkent Marijke Hendriks. ,,Maar het is wel handig om er meer van te weten. En samen met leeftijdgenoten uit andere landen werken is leuk. Dit is absoluut niet stoffig.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn