Volledig scherm
Verschillende Apeldoornse en West-Veluwse projecten krijgen bedragen uitgereikt van Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. © ANP XTRA

Prins Bernhard Cultuurfonds steunt Veluwse initiatieven

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland keert weer verschillende bedragen uit aan Apeldoornse en West-Veluwse projecten op het gebied van cultuur en natuur.

De Apeldoornse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging krijgt 1.000,- euro uitgereikt voor de publicatie: 'De Apeldoornse Grift en haar stroomgebied'. Een bedrag van 7.500 euro gaat naar de tentoonstelling Gelderland Grensland van CODA. Stichting Mudanthe krijgt voor de aankoop van instrumenten en apparatuur 7.500 euro. Voor de reparatie van de Ruitersmolen krijgt Stichting Vrienden van de Ruitersmolen uit Beekbergen 4.659 euro. In totaal krijgen de projecten in de gemeente Apeldoorn een bedrag van 20.659 euro uitgereikt.

West-Veluwe

Het Christelijke Harmonie Orkest Excelsior uit Ermelo krijgt 657 euro om kleding aan te schaffen. Stichting Oud Nijkerk krijgt 4.000 euro voor de tentoonstelling Nijkerk en de Zuiderzee. 3.000 euro gaat naar de 'kunstwerk poëzie-bank' van Stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk. Voor de aankoop van apparatuur krijgt het Interkerkelijk Gospelkoor Genesis in Nunspeet krijgt 2.500 euro. Een totaalbedrag van 10.157 euro gaat naar de West-Veluwse projecten.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn