Volledig scherm
Prinses Margriet. © ANP

Prinses Margriet viert verjaardag bij voorstelling Introdans in Apeldoorn

Prinses Margriet wordt vrijdag 19 januari 75 en om dat te vieren danst Introdans die avond de hoogtepunten aan elkaar in het Apeldoornse theater Orpheus, op een steenworp afstand van de woning van Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven.

Prinses Margriet kijkt graag naar ballet. Zij is al vijftien jaar beschermvrouwe van Introdans. Ter gelegenheid van haar verjaardag brengt het balletgezelschap uit Arnhem haar een vorstelijk eerbetoon, als ‘cadeautje’ en dank voor haar jarenlange steun. 

Artistiek directeur Roel Voorintholt selecteerde een aantal parels uit het repertoire van Introdans. ,,Deze balletten zijn een wervelend eerbetoon aan de prinses, met het méditerrane Azul (Jorge Pérez Martínez), het wonderschone Floating Flowers (Po-Chen Tsai), het lichtvoetige Malasangre (Cayetano Soto), het melancholische Lieder Eines Fahrenden Gesellen (Jiří Kylián) en als sluitstuk het sprankelend feestelijke Black Cake (Hans van Manen)'', aldus Introdans. 

De avond wordt door Prinses Margriet, familie, vrienden en genodigden  bijgewoond. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn