Omnisport Apeldoorn is 1 oktober het decor voor de Proeverij voor Vrijwilligerswerk.
Volledig scherm
Omnisport Apeldoorn is 1 oktober het decor voor de Proeverij voor Vrijwilligerswerk. © Luciano de Graaf

Proeven van vrijwilligerswerk in Omnisport in Apeldoorn

Voor de vierde keer wordt de Proeverij voor Vrijwilligerswerk in Apeldoorn gehouden, op zaterdag 1 oktober. Belangstellenden kunnen die dag van 13.00 tot 16.00 uur in Omnisport komen ‘proeven’ op hoeveel verschillende manieren je actief kunt zijn als vrijwilliger. Bezoekers kunnen er zien en ervaren hoe ‘divers, breed, leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk kan zijn’, aldus de organisatie.

 1. Bij afscheid kreeg Yvonne omgekeerde boekenbon, nu heeft ze monumentale kunst van Apeldoorn vastgelegd
  PREMIUM

  Bij afscheid kreeg Yvonne omgekeerde boekenbon, nu heeft ze monumenta­le kunst van Apeldoorn vastgelegd

  Vertrek je na veertig jaar trouw dienstverband bij de baas geven jouw collega’s je nog extra werk mee, als afscheidscadeau. Toen Yvonne de Vries in 2019 bij de gemeente Apeldoorn met pensioen ging kreeg ze een ‘omgekeerde boekenbon’. Of ze al haar kennis wilde gebruiken om een boek te schrijven over monumentale kunst in Apeldoorn? ,,Ik was totaal verrast, maar heb het met heel veel plezier gedaan.’’
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn