Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige gebouw van De Marke, gezien vanaf het Schoutenveld. Op het grasveld komt de nieuwbouw van De Ploeg. © Jeroen Pol

Project van bijna 5 miljoen euro: Basisscholen De Ploeg en De Marke komen in De Maten pal naast elkaar

Twee nieuwe schoolgebouwen voor samen bijna 5 miljoen euro. De hoek Holtrichtersveld/ Schoutenveld ziet er vanaf 2022 compleet anders uit en krijgt de aanblik van een campus. Basisschool De Marke wordt gesloopt en krijgt nieuwbouw, terwijl basisschool De Ploeg de naaste buurman wordt.

Veel schoolgebouwen in Apeldoorn voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. In het huisvestingsplan 2016-2019 maakte de gemeente al geld vrij om scholen te renoveren, of opnieuw te bouwen. Voor De Marke en De Ploeg krijgen de plannen een steeds definitiever karakter. 

  1. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

    Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

    Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn