Protestdag met snelwegblokkades door boeren en bouwers loopt op zijn eind

VideoBlokkades en tractoren die langzaam reden op snelwegen hebben vandaag voor veel vertragingen gezorgd. De actievoerende boeren begonnen in alle vroegte en gingen in Oost-Nederland tot aan het einde van de avondspits door.

De boeren blokkeerden vanmorgen de snelweg A28 bij Staphorst, daarna volgden barbecues bij blokkades op de A1 bij de Lutte en de A35 bij Enschede. Op tal van plekken in het land waaronder Lelystad Airport, het mediapark in Hilversum en bij het provinciehuis in Arnhem werd geprotesteerd tegen het stikstofbeleid. Na het vertrek uit de Gelderse hoofdstad was in de avondspits veel overlast op de snelwegen rondom Arnhem. Enkele boeren reden tegen het verkeer in, maar kregen hiervoor geen bekeuring.

Een protestactie van boeren uit Drenthe die vanmiddag naar Zwolle en weer terugreden legde de A28 in beide richtingen lam. Boeren die ‘s avonds vanuit Hilversum over de A1 richting Twente reden veroorzaakten ook veel fileleed. De avondspits was volgens de ANWB drukker dan normaal, maar een filerecord werd bij lange na niet verbroken.

Lees alles over de boerenacties terug in ons liveblog:

Boze Twentse en Duitse boeren BBQen op lamgelegde snelweg A1 De Lutte - Foto Lucien Baard
Volledig scherm
Boze Twentse en Duitse boeren BBQen op lamgelegde snelweg A1 De Lutte - Foto Lucien Baard © Lucien Baard

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn