Volledig scherm
De schoolbus aan de Laan van Westenenk in Apeldoorn kan blijven. FSG krijgt een doorstart. © Gep Leeflang

Redding voor internationale sportacademie FSG in Apeldoorn

De internationale sportacademie FSG in Apeldoorn krijgt een doorstart. Twee Apeldoornse ondernemers hebben daarover overeenstemming bereikt met de curator. Ze willen het concept van de Full Force Sport Academy verbreden om de particuliere opleiding rendabel te maken.

FSG ging eind vorige maand failliet, nadat enkele weken daarvoor al duidelijk was geworden dat het in grote financiële problemen verkeerde en de rechtbank voorlopig surseance van betaling verleende. Curator Maarten Wevers gaf aan dat onder meer de opbrengsten van huisvesting van buitenlandse studenten tegenvielen.

Uitbreiding

Rondom de sportacademie waren al diverse andere ontwikkelingen gerealiseerd het voormalige Wegener-complex. De eigenaren daarvan kondigden vorige week aan ongeacht het bankroet grootschalige ontwikkelingsplannen te willen doorzetten. Die uitbreiding sluit prima aan bij de doorstartplannen, zegt Diederik Bos, die samen met Jan Willem van Zoest de nieuwe eigenaar is. ,,Het FSG-complex en de campus zullen breder worden benut'', stellen de Apeldoornse investeerders en ondernemers.

Verre Oosten

FSG richtte zich op studenten uit onder meer het Verre Oosten, door de mogelijkheid aan te bieden onderwijs te combineren met sport op hoog niveau. ,,Het primaire aandachtsgebied van FSG blijft sport en onderwijs'', zegt Bos, ,,maar de focus wordt breder dan alleen de topsporter. Alle elementen van sport zullen binnen het bedrijf vorm krijgen.''

Personeel

De doorstart is goed nieuws voor het personeel. Alle medewerkers behouden hun baan, zegt Bos. ,,Ze zijn ook hard nodig omdat de eerste studenten op korte termijn terugkeren vanuit het buitenland. Nieuwe studenten hebben zich bovendien aangemeld vanuit Curaçao en Rusland om te komen studeren in combinatie met zwemmen en voetballen. Van de studenten die afgelopen schooljaar op de campus verbleven gaat 95 procent verder.''

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn