Volledig scherm
Bart Aalderink en Bart van Asselt doen mee aan de Noordkaap Challenge. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

Reis richting Noordkaap vordert gestaag voor De Internet Jongens uit Apeldoorn

AUDIOBart van Asselt (27) uit Lieren is met Joost Hazelhoff (25), Tim Mourik (33) en Bart Aalderink (33) vertrokken aan hun reis om de Noordkaap. De vier mannen van De Internet Jongens uit Apeldoorn doen mee aan de Noordkaap Challenge om geld in te zamelen voor de Stichting Leergeld en het Rode Kruis.

De vier doen dat in een kleine rode Suzuki Alto van zeventien jaar oud en rijden daarnaast is de Mini van het bedrijf achter de Suzuki aan. Rond 13.30 uur hebben de Apeldoorners al Hamburg bereikt en gaat de reis vandaag verder naar Kopenhagen in Denemarken.

Liefst 9568 euro werd al opgehaald staat op de site noordkaap.deinternetjongens.nl te lezen, maar dat bedrag ligt al hoger, zegt Bart Aalderink nog tijdens de reis. ,,We hebben nog heel wat toezeggingen binnen, dus we zitten al rond de 11.000 euro.”

Vertrokken

Vrijdagmorgen vertrokken alle teams vanaf de 3FM studio's in Hilversum. Rond 13.30 uur bereikten De Internet Jongens Hamburg om vanuit de Duitse stad richting Kopenhagen te vertrekken. ,,Daar wisselen we de banden al”, zegt Aalderink. ,,Want hoe hoger we komen zo meteen , hoe belangrijker het wordt dat we goede sneeuwbanden hebben.”

De mannen hebben inmiddels 11 uitdagingen binnen gekregen die ze op en rond de Noordkaap tegen een vergoeding voor het goede doel aan zijn gegaan. ,,Dat varieert van een hardlooptocht door de sneeuw, een motortochtje, tot wakduiken, burpy's doen in onze blote bast in de sneeuw en een postkaartje sturen vanuit het noordelijkste puntje van de Noordkaap.”

De reis gaat tot nu toe voorspoedig. Op noordkaap.deinternetjongens.nl is de race met livebeelden te volgen.

Luister hier een kort interview met Bart Aalderink tijdens de eerste dag:

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn