Hyperloop-ontwerp van de TU Delft.
Volledig scherm
PREMIUM
Hyperloop-ontwerp van de TU Delft. © Archief, TU Delft

Reizen per supersonische buizenpost: ‘Apeldoorn moet knooppunt worden’

Apeldoorn moet vroegtijdig inspelen op de ontwikkeling van een hyperloopnetwerk. Dat advies geeft vertrekkend wethouder Wim Willems aan de gemeenteraad. Ook de Cleantech Regio Stedendriehoek drukt hij op het hart om vooral de boot niet te missen bij het toekomstige vervoerssysteem, een soort supersonische buizenpost voor reizigersvervoer.

1 reactie

 • D.P. de Witt

  2 maanden geleden
  Wim Willems, de man die het tot nu toe altijd voor elkaar heeft gekregen om er een puinhoop van te maken in Apeldoorn.. Tegelijkertijd alle toegangswegen op de schop, Kalverstraat kruispunt Hoofdstraat (voorrangsregels, levensgevaarlijk), eenrichtingsverkeer Kalverstraat via fietstunnel station (levensgevaarlijk) etc. Nee bedankt.
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn