Rens Korswagen rent al enige maanden door de straten van Apeldoorn om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De kaart laat zien welke straten Rens inmiddels heeft gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Rens Korswagen rent al enige maanden door de straten van Apeldoorn om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De kaart laat zien welke straten Rens inmiddels heeft gedaan. © Maarten Sprangh

Rens (28) rent door álle straten van Apeldoorn voor bijzonder doel: ‘Iedereen vraagt: hoe staat het met de straatjes?’

Sinds vorig jaar zomer is hij onderweg. Menig inwoner van Apeldoorn zag hem al voorbijkomen. Rens Korswagen (28) rent namelijk door álle straten van Apeldoorn om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. 1300 straten, zo’n 1000 kilometer. Hij is nu met 550 kilometer over de helft.

 1. Zorg over honden die ontsporen: ‘Veiligheidsregio moet groepslessen in Gelderland weer toestaan’
  PREMIUM

  Zorg over honden die ontsporen: ‘Veilig­heids­re­gio moet groepsles­sen in Gelderland weer toestaan’

  Om te voorkomen dat puppy's niet goed opgevoed worden en het aantal bijtincidenten stijgt, doet de Partij voor de Dieren (PvdD) in Apeldoorn een nadrukkelijk beroep op de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De PvdD ziet dat gemeenten regels verschillend interpreteren en vraagt om meer ruimte voor hondenscholen. Die lijkt er op korte termijn echter niet te komen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Koning inspecteert de laatste Songfestival-voorbereidingen
  Play

  Koning inspec­teert de laatste Songfesti­val-voorberei­din­gen

 2. Biden wil uitstoot broeikasgassen de komende jaren halveren
  Play

  Biden wil uitstoot broeikas­gas­sen de komende jaren halveren