Volledig scherm
PREMIUM
De deelnemers aan de Roparun krijgen een enthousiast onthaal in Ugchelen tijdens een eerdere editie. © Kevin Hagens

Roparun komt niet door Apeldoorn

De Roparun komt voor het eerst in zes jaar niet door Apeldoorn. Sinds 2012 liepen de hardlopers in de nacht van eerste op tweede pinksterdag door Apeldoorn en Ugchelen naar Hoenderloo. Dit jaar loopt de route via Lochem, Zutphen en Loenen om bij Hoenderloo weer het vertrouwde parcours naar Rotterdam te  vervolgen.

Tijdens de Roparun lopen de deelnemers geld bij elkaar voor mensen met kanker. Elk teams bestaat uit acht lopers, die per persoon dus zo'n 65 kilometer afleggen. Sinds 2012 gebruikt de Roparun twee routes. Tot die tijd werd alleen van Parijs naar Rotterdam gelopen. De nonstop sponsorloop, met finish op de Coolsingel, werd zo populair dat er ook een start vanuit Hamburg werd bedacht.

  1. Grappige prullenbakken in strijd tegen opwarming aarde

    Grappige prullenbak­ken in strijd tegen opwarming aarde

    Met de première van een animatiefilmpje over ‘Groene Daken’ rondde Waterschap Vallei en Veluwe gistermorgen de eerste samenwerking met hun Raad van Kinderen af. ,,We zijn heel enthousiast over de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de kinderen’’, vertelt Dijkgraaf Tanja Klip-Martin. ,,Met twee van de bijna honderd ideeën vanuit de Raad van Kinderen gaat het waterschap nu daadwerkelijk direct aan de slag. De andere 98 blijven zeker op de to-dolijst staan.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn