Volledig scherm
PREMIUM
De deelnemers aan de Roparun krijgen een enthousiast onthaal in Ugchelen tijdens een eerdere editie. © Kevin Hagens

Roparun komt niet door Apeldoorn

De Roparun komt voor het eerst in zes jaar niet door Apeldoorn. Sinds 2012 liepen de hardlopers in de nacht van eerste op tweede pinksterdag door Apeldoorn en Ugchelen naar Hoenderloo. Dit jaar loopt de route via Lochem, Zutphen en Loenen om bij Hoenderloo weer het vertrouwde parcours naar Rotterdam te  vervolgen.

Tijdens de Roparun lopen de deelnemers geld bij elkaar voor mensen met kanker. Elk teams bestaat uit acht lopers, die per persoon dus zo'n 65 kilometer afleggen. Sinds 2012 gebruikt de Roparun twee routes. Tot die tijd werd alleen van Parijs naar Rotterdam gelopen. De nonstop sponsorloop, met finish op de Coolsingel, werd zo populair dat er ook een start vanuit Hamburg werd bedacht.

 1. Hoenderloo volgt voorbeeld burgerinitiatief Zuid doet Samen

  Hoenderloo volgt voorbeeld burgerini­ti­a­tief Zuid doet Samen

  Het burgerinitiatief uit Apeldoorn - Zuid, waarbij buurtbewoners de wijk rondgaan en mensen met elkaar in contact brengen, krijgt een vervolg in Hoenderloo. Onder de naam ‘Het Nieuwe Initiatief’ zijn vrijwilligers uit Hoenderloo begonnen met het organiseren van inloopochtenden voor inwoners van het dorp. Vier vrijwilligers uit Hoenderloo sloten deze week een opleiding tot buurtassistent bij de Buurtcoöperatie Apeldoorn - Zuid (Zuid doet Samen) af.
 2. Apeldoornse raadsleden worden nooit verwend
  PREMIUM

  Apeldoorn­se raadsleden worden nooit verwend

  Ze worden niet overladen met cadeaus. Laat staan dat ze geschenken van meer dan 45,- euro krijgen aangeboden. Maar toch staat er wel eens iets klaar voor Apeldoornse raadsleden, na afloop van een werkbezoek. Voor de Partij voor de Dieren is het van belang dat er in ieder geval geen dierlijke producten in zijn verwerkt. En de SP laat de goodiebag doorgaans staan. ,,Wij doen het voor een ideaal en zijn hierin niet belangrijker dan elke andere bezoeker of deelnemer.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn