Met veel groen, een Cruyff-court, brasserie en een supermarkt is Groot Schuylenburg aantrekkelijk om even te bezoeken. Normaal zijn mensen meer dan welkom, maar nu even niet, laat 's Heeren Loo weten.
Volledig scherm
Met veel groen, een Cruyff-court, brasserie en een supermarkt is Groot Schuylenburg aantrekkelijk om even te bezoeken. Normaal zijn mensen meer dan welkom, maar nu even niet, laat 's Heeren Loo weten. © Google Street View

's Heeren Loo: kom even niet wandelen op Groot Schuylenburg Apeldoorn

Het is een fraai terrein, het groene gebied waar zorginstelling Groot Schuylenburg in Apeldoorn in ligt. Voor de huidige omstandigheden is het echter iets té aantrekkelijk: moederorganisatie 's Heeren Loo hoopt dat mensen er nu even niet komen wandelen of fietsen.

‘De afgelopen dagen zagen we veel wandelaars, hardlopers en fietsers op ons woonzorgpark. We begrijpen dat iedereen met dit mooie lenteweer lekker naar buiten wil’, schrijft 's Heeren Loo op Facebook. ‘Normaal gesproken ben je van harte welkom. Maar in deze tijd is dit niet verantwoord, zeker gezien de kwetsbare gezondheid van onze bewoners.’ Op het terrein wonen mensen met een verstandelijke beperking, sommigen hebben ook een lichamelijke aandoening.

Het dringende verzoek is dan ook om voorlopig niet op het woonzorgpark te komen om te recreëren. Alleen mensen die hier echt moeten zijn, zoals leveranciers, zijn welkom.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn