Volledig scherm
PREMIUM
De kat van Amelisa zat bovenin een boom in Apeldoorn. © Luciano de Graaf / Amelisa Verstegen

Schreeuwende kat Bella na ijskoude nacht gered uit boomtop in Apeldoorn: ‘Het zag er heel eng uit’

De hele nacht hield ze met haar geschreeuw de buurt wakker. En vanmorgen moest de brandweer er zelfs aan te pas komen om haar te bevrijden. Poes Bella zorgde in Apeldoorn de afgelopen uren voor de nodige consternatie vanuit het absolute topje van een metershoge boom. ,,Het was niet normaal.’’

Met een brandweerladder en houtzaag werd vanmorgen rond 11.00 uur een einde gemaakt aan een onrustig nachtje aan de westkant van Apeldoorn. Een zwart-witte kat die zich aan de Frans van Mierisstraat bovenin een spar had genesteld en niet meer naar beneden durfde, zette dankzij brandweerlieden weer voet aan de grond. 

  1. Aanjagers: NewTechPark in Apeldoorn als pretpark voor de techniek
    PREMIUM

    Aanjagers: NewTech­Park in Apeldoorn als pretpark voor de techniek

    Het geluid van de boor klinkt luid door in de hal. Om maar te zwijgen van de vele spijkers die door leerlingen van obs Rietendakschool in planken worden gehamerd. Alda Kroneman en Trix Schipper kijken met een glimlach toe. Vanaf nu - deze vrijdag - zijn de vrouwen de nieuwe aanjagers van het Apeldoornse NewTechPark, met als uiteindelijk doel - hoe kan het ook anders - mensen enthousiast te maken voor techniek.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn