Bewoners van het complex aan de Duivenlaan. V.l.n.r.: Jan Veldhuis, mevrouw Schaake, de heer Tiekink, Ria Ligtenberg en Harry Morée.
Volledig scherm
Bewoners van het complex aan de Duivenlaan. V.l.n.r.: Jan Veldhuis, mevrouw Schaake, de heer Tiekink, Ria Ligtenberg en Harry Morée. © Rob Voss

Senioren in Apeldoorn overdonderd door komst Turkse leeftijdsgenoten

Bewoners van een seniorencomplex aan de Duivenlaan in Apeldoorn Zuid voelen zich overvallen door de plannen van woonstichting Ons Huis, die appartementen die leeg komen te staan aan Turkse ouderen gaat verhuren. 

 1. Bom gebarsten op De Reiziger in Apeldoorn: directeur bedreigd, school definitief dicht
  PREMIUM

  Bom gebarsten op De Reiziger in Apeldoorn: directeur bedreigd, school definitief dicht

  Een bedreigde directeur. Een zeer zwak onderwijsniveau. En ook nog een definitieve sluiting per augustus. De bom is gebarsten op basisschool De Reiziger in Apeldoorn Zuid. De school moet dicht nu de in crisis verkerende onderwijskoepel Leerplein055 niet voldoet aan de gemiddelde leerlingengrootte van de gemeente. ,,Dit wens je niemand toe”, zegt Jan Paul ten Brink, interim-voorzitter van het college van bestuur.
 2. Horeca in Gelderland heeft geen vrijbrief ‘maar we gaan niet met een groot bonnenboekje door de straten lopen’
  PREMIUM
  1

  Horeca in Gelderland heeft geen vrijbrief ‘maar we gaan niet met een groot bonnenboek­je door de straten lopen’

  Horecaondernemers die morgen hun zaak opengooien in de 22 gemeenten van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, hoeven niet direct een boete te verwachten. Een gesprek met een handhaver of een waarschuwing horen zeker wel tot de mogelijkheden. ,,Toezien op naleving van de wet is een taak van burgemeesters’’, stelt Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de VNOG.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn