Voor de gemeenteraadsverkiezingen mocht Sunita Biharie naast programmamaker Rutger Castricum in de auto plaatsnemen. Hij sprak met lijsttrekkers uit tien verschillende gemeenten. Biharies partij SP komt nu aan de macht in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de gemeenteraadsverkiezingen mocht Sunita Biharie naast programmamaker Rutger Castricum in de auto plaatsnemen. Hij sprak met lijsttrekkers uit tien verschillende gemeenten. Biharies partij SP komt nu aan de macht in Apeldoorn. © PowNed

SGP en SP aan de macht in Apeldoorn samen met VVD, LA en GroenLinks

De SGP en de SP zijn de komende vier jaar mede aan de macht in Apeldoorn. Zij gaan samen met de VVD, Lokaal Apeldoorn en GroenLinks de coalitie vormen; die partijen zetten de grote lijnen uit en mogen ook de wethouders leveren. Daarmee is een verrassende combinatie uit de bus gekomen met ideologisch zeer uiteenlopende partijen. SGP en SP zaten tot nu toe in de oppositie.

2 reacties

 • A. Volmer

  12 maanden geleden
  Van de regen in de drup, arm Apeldoorn.
 • P. Versteegen

  12 maanden geleden
  Dat wordt een lastige opgave met deze bijzondere coalitie ben zeer benieuwd naar het beleid!!
 1. Apeldoorner Levie Hes strijdt voor de oorlog al tegen antisemitisme: door toeval ontsnapt aan Auschwitz
  PREMIUM

  Apeldoor­ner Levie Hes strijdt voor de oorlog al tegen antisemi­tis­me: door toeval ontsnapt aan Auschwitz

  ‘Wanneer Joden bekende figuren zijn, dan komt dat niet omdat zij Jood zijn, maar omdat zij tot de pientersten behoren.’ Zo maakt Apeldoorner Bension Levie Hes in 1920 al korte metten met antisemitisme tijdens een debat. Dertien jaar later neemt hij onder protest ontslag als hij er weer mee te maken krijgt. Zijn bijzondere levensverhaal staat in een nieuw deel van de boekenserie Joodse Huizen.
  Apeldoorn

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn