Leerlingen van de islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van de islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer. © Archief, Ronald Hissink

SIMON zet schouders onder islamitische basisschool in Apeldoorn

De islamitische onderwijsstichting SIMON zet zijn schouders onder de komst van een islamitische basisschool in Apeldoorn. Tientallen ouders die hun kinderen nu nog in Deventer naar school sturen hebben aangegeven heel graag in eigen stad een school te willen.

In november werden er ook al plannen voor een islamitische basisschool in Apeldoorn bekend. Die kwamen van De Nederlandse Culturele Stichting. De gemeente Apeldoorn bevestigt nu nóg een aanvraag te hebben ontvangen. 

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net van start gegaan. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn