Slachthuis Gosschalk uit Epe mag weer open na mishandeling varkens en koeien

Slachterij Gosschalk in Epe mag vanaf morgen weer open, maar wel onder verscherpt toezicht. Demissionair landbouwminister Carola Schouten meldt aan de Tweede Kamer dat de slachtwerkzaamheden weer hervat mogen worden. Het bedrijf moest dicht nadat er eind juni schokkende beelden naar buiten kwamen waarop te zien was hoe dieren in de slachterij ernstig werden mishandeld door het personeel.

13 reacties

 • Marquenie

  2 jaar geleden
  De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren. Dacht dat er in Epe veel christenen wonen maar lijken niet zo praktiserend te zijn.
 • Hans Fontijne

  2 jaar geleden
  Geen vlees meer eten, probleem opgelost
 • T Holwerda

  2 jaar geleden
  Geen vlees(waren) meer kopen bij de grote supermarktketens. voor de achterligende gevolgen wel een oplossing zoeken !
 • Corine de Bekker

  2 jaar geleden
  Het zogenaamd ontwikkeld Nederland..
 • Marel

  2 jaar geleden
  Elisabeth J. Kaminskas-taal: jouw ideaal is niet mogelijk, van begin tot einde een goed leven leiden is een utopie voor dieren in de industrie. Niet dat ze daar zelf iets over te zeggen hebben... was het maar waar!
 1. Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenleving’
  PREMIUM
  met poll
  3

  Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenle­ving’

  ,,Deze ga je wel laten testen, toch? Want dit hoeven we niet meer in onze samenleving”, is wat Linda Germs uit Apeldoorn te horen krijgt als ze met haar bolle buik en zoontje Lukas door de supermarkt loopt. Lukas heeft het downsyndroom en dat had tijdens de vroege zwangerschap al ontdekt kunnen worden met de NIP-test. Die wordt binnenkort gratis, maar hoe wenselijk is dat?
  Apeldoorn

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn