De koning sluit het kroondomein ééns per jaar om te kunnen jagen.
Volledig scherm
PREMIUM
De koning sluit het kroondomein ééns per jaar om te kunnen jagen. © Rob Voss | RVD / Paul Tolenaar

Sluiting van drie maanden zorgt voor onbegrip nu koning maar één dagdeel in het kroondomein jaagt

Koning Willem-Alexander jaagt één dagdeel per jaar op wild op Kroondomein Het Loo, bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Toch is het kroondomein elk jaar drie maanden gesloten vanwege de jachtperiode. De situatie is - opnieuw - voer voor critici. ,,Mij vertel je niet dat hij het bij dat ene dagdeel houdt”, zegt dierenactivist Harry Voss.

2 reacties

  • GJ van Broekhoven

    1 maand geleden
    De zogenaamde dierenactivisten begrijpen niet, of doen net alsof zij het niet begrijpen, dat natuurgebieden, resp de natuur, behoefte heeft aan rust. Dus zonder dat hordes lui daar het hele jaar rondbanjeren. Hoe achterlijk sommige lieden zijn vloeit uit een ander voorbeeld voort. Kennelijke hersenlozen, die omdat een schaapsherder een herdershond gebruikt, menen dat zij daarom hun honden los in de natuur mogen laten rondrennen. Conclusie; het verstand bij velen is matig en sterk afnemend!
  • Robbert Scholten

    1 maand geleden
    Opheffen dat stompzinnige koningshuis,niet de familie maar het koningsschap,het is zo vreselijk antiek en in en in antidemocratisch,thuishorend in de negentiende feodale eeuw,we hebben een premier en eerste en tweede kamer,geen enkele behoefte aan een mijnheer op de vensterbank of aan de muur,een volslagen overbodige persoon,

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn