Volledig scherm
PREMIUM
Het stukje eenrichtingsverkeer dat op het Stationsplein is ingevoerd, blijft wel in stand. Overigens houdt ook daar niet iedereen zich aan. © Maarten Sprangh

Snel eind aan eenrichting in centrum Apeldoorn: ‘Je moet durven zeggen dat iets is mislukt’

Het besluit om te stoppen met eenrichtingsverkeer op de Kalverstraat in Apeldoorn, hebben burgemeester en wethouders genomen zonder dat hun eigen ambtenaren dat adviseerden, en zonder harde cijfers. Het gevoel was leidend, zegt verkeerswethouder Wim Willems (Lokaal Apeldoorn).

Afgelopen maand gold op een stukje Kalverstraat eenrichtingsverkeer. De bedoeling was dat doorgaand verkeer zich zou verplaatsen naar wegen rond de binnenstad, maar dat effect bleef volgens burgemeester en wethouders uit.  Het verkeer wurmde zich over het Stationsplein - de nieuwe route - of negeerde het eenrichtingsgebod. Daarom is de maatregel afgelopen maandag teruggedraaid. Wethouder Willems licht toe.

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn