Volledig scherm
De A1 bij Apeldoorn. © Erna Lammers

Snelweg A1 bij Kootwijk op de schop: veel overlast verwacht

In de tweede week van september wordt de snelweg A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo in beide richtingen onder handen genomen door Rijkswaterstaat (RWS). Verkeer wordt aangeraden te kiezen voor alternatieve routes.

De werkzaamheden beginnen op maandag 10 september en zijn vrijdag 14 september om 21.00 uur afgerond. 

De onderhoudswerkzaamheden aan de A1 omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt, het repareren van een spoorviaduct en het vervangen van een wildraster, meldt RWS.

Verkeer wordt via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden geleid. Tussen Kootwijk en Hoenderloo geldt dan een maximum snelheid van 70 kilometer per uur. Volgens RWS kan de extra reistijd tijdens de spits oplopen tot een half uur. 

  1. Miljoenentekort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantiehuisjes

    Miljoenen­te­kort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantie­huis­jes

    Een uitspraak van de Hoge Raad over recreatieterreinen heeft forse financiële gevolgen voor de gemeente Apeldoorn. Die schiet er dit jaar circa 2 miljoen euro bij in, doordat vanaf de vakantieparken nu minder belasting binnenkomt. Apeldoorn sluit het jaar af met een exploitatietekort van 6,5 miljoen (3,4 miljoen euro meer dan in mei werd verwacht) maar hoopt dankzij grondverkoop een miljoen in de plus te eindigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn