Zullen mariniers verhuizen om in de buurt van Kamp Nieuw Milligen te gaan wonen? Gaan ze juist voor extra drukte op de weg zorgen? Het zijn vragen die opkomen bij de politiek in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Zullen mariniers verhuizen om in de buurt van Kamp Nieuw Milligen te gaan wonen? Gaan ze juist voor extra drukte op de weg zorgen? Het zijn vragen die opkomen bij de politiek in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

‘Sneu voor Zeeland’, maar politiek Apeldoorn is blij met de mariniers: extra banen, extra drukte?

Wat gaat de komst van het Korps Mariniers naar Nieuw Milligen betekenen voor bijvoorbeeld de woningmarkt, natuur en het verkeer? Dat zijn vragen die leven bij politieke partijen in Apeldoorn, die in het algemeen spreken van een mooie ontwikkeling voor de gemeente. Dorpsraad Uddels Belang verheugt zich alvast op levendigheid en werkgelegenheid.

Afgelopen week werd duidelijk dat het kabinet het korps wil onderbrengen op Kamp Nieuw Milligen. Dat zal onvermijdelijk impact hebben op de omgeving, weten de partijen in de Apeldoornse gemeenteraad. Zij reageren van ‘gematigd positief’ tot zeer opgetogen op het kabinetsbesluit.

  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn