De ziekte van Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld. Neuroloog Bas Bloem (Radboudumc) bewees dat sporten een positieve invloed op de ziekte heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
De ziekte van Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld. Neuroloog Bas Bloem (Radboudumc) bewees dat sporten een positieve invloed op de ziekte heeft. © ADR Nieuwsmedia

Sporten heeft grote invloed op ziekte van Parkinson; autoriteit Bas Bloem spreekt bij Dynamo Sportcafé

Sporten heeft een positieve invloed op de hersenziekte parkinson. Dat heeft hoogleraar neurologie aan het Radboudumc in Nijmegen Bas Bloem onderzocht en is nog steeds onderwerp van zijn studies. De oud-topvolleyballer komt daarover vertellen tijdens het Draisma Dynamo Sportcafé in het Omnisport, op dinsdag 6 december.

0 reacties

  1. Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoedfonds verkocht: miljoenen verdampt
    PREMIUM

    Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoed­fonds verkocht: miljoenen verdampt

    De bijna driehonderd mensen die hun spaargeld hebben belegd in het failliete vastgoedfonds Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds (EZG) uit Deventer hebben nog altijd geen euro teruggezien van hun belegging. Veel geld lijkt er ook niet meer te verdelen: van de 7,4 miljoen euro die EZG ophaalde bij investeerders, is na verkoop van panden in Zutphen en Terwolde nog slechts 1,2 miljoen over. De rest is verdampt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn